Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Αλυκή Ψιλής Άμμου

 https://aegaio.blogspot.com/2023/11/blog-post_913.html...

Μεγάλες δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης των αλυκών
Ενδιαφέροντα στοιχεία για τις πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησης των αλυκών ανέδειξε η ημερίδα με θέμα «Αλυκές και Πολιτιστικός Τουρισμός: Μεσολόγγι και Δυτική Λέσβος» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου του 2023 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Την ημερίδα χαιρέτησε η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, κ.ά……
Αυτά διαβάζουμε στον τύπο για τις προσπάθειες που γίνονται σε γειτονικό νησί ώστε να αξιοποιήσουν τις αλυκές τους τουριστικά.
Εμείς την αλυκή της Ψιλής Άμμου την έχουμε αναδείξει σε «Μνημείο αδιαφορίας»😢😢😢
Άλλο ένα αφήγημα με μελέτες και δήθεν προστασία του περιβάλλοντος χωρίς ουσία που οδηγεί μόνο σε απαγορεύσεις και αποστείρωση της φύσης από τον άνθρωπο.
Αυτό που χρειάζεται είναι περιβαλλοντική παιδεία και όχι χαρακτηρισμοί περιοχών που σε τελική ανάλυση δεν ξέρουμε τι μπορούν να κρύβουν όσον αφορά τις μελέτες και του φορείς διαχείρισης τους.
Μια τόσο σημαντική περιοχή σαν την Αλυκή πρέπει να έχει ζωή γύρω της για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας πάντα σε αρμονική σχέση με το προστατευόμενο περιβάλλον.
Δεν μπορούμε να προσχωρήσουμε στη λογική των απαγορεύσεων τύπου "εδώ δεν γίνεται τίποτα". Κάτι πρέπει να γίνει.
Μην ξεχνάμε ότι η αλυκή υπήρξε από τα αρχαία χρόνια και έπαψε να λειτουργεί γύρω στο 1965, γιατί κρίθηκε ασύμφορη η παραγωγή του αλατιού.
Παρακαλείται η νέα αντι-περιφερειακή αρχή Σάμου που θα αναλάβει σε λίγο καιρό να σκύψει με προσοχή πάνω στο πρόβλημα που υπάρχει και να δώσει σύγχρονες και ουσιαστικές λύσεις.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου